Novosagrađena školska zgrada posjeduje savremene i standardizovane materijalno-tehničke uslove, posjeduje lift, adekvatne prilaze i lifotove za lica sa motoričkim smetnjama, prozračan prostor koji je opremljen adekvatnim sistemima za grijanje i hlađenje prostorija.

Jedna od najsavremenijih i najfunkcionalnijih sportskih sala predviđenih za sportske aktivnosti iz različitih oblasti, gimnastike, atletike, kolektivnih sportova – košarke, odbojke, fudbala i drugih. Spravarnica ove sale posjeduje horizontalnu i vertikalnu opremu, materijale i opremu za sve vrste kondicionih, kardio i drugih vrsta treninga.

Škola posjeduje jednu od najsavremenijih laboratorija koji omogućava učenicima da pored teorijskih znanja, znanja stiču izvođenjem različitih eksperimenata. Radni protor je opremljen digestorom,  bezbjednim pultovima za rad koje odlikuje mogućnost komotnog kretanja.

Klimatizovani kabinet informatike pored uobičajene opreme i nastavnih sredstava, posjeduje platno za projekciju, projektor i 30 računara. Svi računari su umreženi i povezani, posjeduje internet vezu sa izvrsnom random brzinom.

Kabinet za realizaciju obrazovnog programa – Frizer ima 4 radna mjesta za pranje kose,  7 radnih mjesta za sredjivanje frizure i dodatnu prostoriju za odlaganje frizerskog alata i materijala. U radionici je instaliran računar sa odgovorajućom opremom i vezom sa internet uslugama.

Kabinet za realizaciju obrazovnog programa Kozmetičar/ka ima 4 kreveta za masažu lica i tijela, 4 kozmetička stola za manikir, kupatilo, prostoriju za odlaganje alata i materijala, ali i uobičajena nastavna sredstva (bijelu tablu za pisanje i projektno platno, projektor).

Kabineti za jezike smješteni u osunčanim djelovima školske zgrade, pored uobičajenih nastavnih sredstava (zelene i bijele table) posjeduju 30 udobnih mjesta za sjedenje, projekciono platno, laptop računar, mobilni lcd projektor. U učionicama su instalirani i računari.